Acest website foloseste cookie-uri (atat proprii cat si de la terti) pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. Detalii despre cookie-uri gasiti aici http://www.eshop-rapid.ro/papetarie/show-free.htm?fid=16

Introducere » Literatura » Cărțile geților


        

Cărțile geților

 

Preţul nostru fără TVA : 42,02 RON
Preţul nostru cu TVA (19 %):
50,00 RON

în coş:
  buc  

Două abordări ilustre privind istoria geților

„Am fost surprins să constat, citind cartea lui Nicolò Zeno,  publicată în anul 1557, câte asemănări  istorice există în ceea ce privește istoria geților , cu  ceea ce a scris după trei sute de ani un alt italian, istoricul Carlo Troya.  Mi-am zis că în mod normal  ar fi trebuit să-l public întâi pe Nicolò Zeno și apoi pe Carlo Troya.  Așa s-ar fi cuvenit din punct de vedere cronologic, dar asta a fost soarta. Cei doi autori italieni au aceleași puncte de vedere referitoare la identitatea dintre geți și goți sau la rolul covârșitor  al geto-goților în desfășurarea evenimentelor istorice care au determinat configurarea etnică a Europei de mai târziu, de exemplu, dar diferența dintre ei e mare. Când scria Carlo Troya,  Europa era deja formată și sursele istorice cumulate îi permiteau autorului să  afirme  că arhitectura gotică s-a născut în zona carpatică și să contrazică  autoritar ideile preconcepute ale unora.” (prefata editorului)

Editura: Uranus

PĂRERILE ŞI ÎNTREBĂRILE VIZITATORILOR

Politica de confidențialitate
Baza legală pentru prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal o constituie consimțământul dvs. acordat Controlorului de date în sensul articolului 6 (1) (a) din Regulamentul (CE) Nr. 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului, privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE. Scopul prelucrării datelor dvs. cu caracter personal constă în trimiterea către dvs. a documentelor fiscale pentru închirierea sistemului, a comunicărilor comerciale și alte activități de marketing efectuate de controlorul de date.

Atenţionare. Administratorul paginii web îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile vulgare sau cele care ar putea leza interesele administratorului paginii web.

MzYyYjI3