Acest website foloseste cookie-uri (atat proprii cat si de la terti) pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. Detalii despre cookie-uri gasiti aici

Introducere » Literatura » EXAMPAEOS


        

EXAMPAEOS

Caile zeilor din Orientul antic


0x

 

Numar produs: 9898
Preţul nostru:
46,00 RON

în coş:
  buc  

EXAMPAEOS, CĂILE ZEILOR DIN ORIENTUL ANTIC

Cristian Ganescu

Concepţia mitică a apărut încă din primistorie (termen alternativ pentru preistorie), fiind promovată în mai multe forme. De fapt, concepţia mitică era deja complet coagulată în momentul în care primii oameni, denumiţi de concepţia materialistă impropriu şi abuziv “primitivi” sau “preistorici”, au început să-şi înhumeze defuncţii în poziţie ghemuită, cu capul spre răsărit, vopsindu-i cu ocru roşu. Înhumarea şi vopsirea cu ocru roşu, la fel ca şi inventarul mormintelor, reflectă o concepţie spirituală bine coagulată.

Autorii acestei concepţii pot fi desemnaţi prin expresia “specialişti ai conectării” (la aspectele spirituale ale cosmosului). Specialiştii conectării au reuşit, într-un fel sau altul, să dezvăluie semenilor lor ceea ce se află dincolo de lumea materială. Rezultatul cercetărilor specialiştilor conectării a fot sintetizat în mituri. Cercetarea trecutului relevă faptul că, de-a lungul timpului, concepţia mitică a îmbrăcat mai multe forme de exprimare. În ciuda diversităţii formelor de exprimare, concepţia mitică a fost prima atitudine formulată conceptual din istoria cunoscută a umanităţii - primul zeitgeist. 

Concepţia mitică a fost reflectată în construcţia templelor şi în apariţia cultului. Deşi istoricii materialişti afirmă contrariul, trebuie precizat că este cât se poate de logică afirmaţia că mai întâi a existat concepţia, iar apoi, pe baza ei, au fost construite diferite artefacte: morminte, temple, sanctuare, statui etc. Concepţia mitică s-a perpetuat de-a lungul mai multor mii de ani în Orientul antic unde s-au constituit vetre de civilizaţie: Egipt, Mesopotamia, Fenicia.

PĂRERILE ŞI ÎNTREBĂRILE VIZITATORILOR

Până acum nu a fost adăugat nici un comentariu. Adăugaţi comentariul sau întrebarea dumneavoastră.

NjM4M