Acest website foloseste cookie-uri (atat proprii cat si de la terti) pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. Detalii despre cookie-uri gasiti aici

Introducere » Literatura » Argumente pentru rescrierea istoriei europene


        

Argumente pentru rescrierea istoriei europene


0x

 

Preţul nostru:
50,00 RON

în coş:
  buc  
Contele Carlo Troya (1784 – 1858) este  un istoric cu o foarte serioasă pregătire juridică, om politic (a fost la un moment dat prim – ministru al  Regatului celor două Sicilii) și totodată exponent al unei mișcări care preconiza o confederație de state italiene sub egidă papală. Ca istoric este autorul unei prodigioase Istorii a Italiei de la începuturi până în Evul Mediu – Storia d´Italia del Medio- Evo  în 15 volume totalizând circa 8700 pagini,  din care peste 3500 pagini despre goți, conținând și  o amplă exegeză privind Codul Diplomatic Longobard.
Carlo Troya demontează cea mai mare eroare a istoriei antice datorată lui Tacit și lui Pliniu cel Tânăr, aceea că  goții, prin cele două ramuri, ostrogoții și vizigoții ar fi fost triburi germanice. Această eroare a viciat atât istoria popoarelor europene, cât și istoria arhitecturii europene.
Editura: Uranus

PĂRERILE ŞI ÎNTREBĂRILE VIZITATORILOR

Până acum nu a fost adăugat nici un comentariu. Adăugaţi comentariul sau întrebarea dumneavoastră.

ZTY3ZDY